Ventilatie

Vranken oprit met logo

Elke dag wordt de lucht in onze woningen vervuild door te ademen, zweten, koken, verbranding, enz. … . Zonder ventilatie ontstaat al snel een vuile, vochtige lucht in huis die veel ongemakken met zich meebrengt. Vroeger zorgden de kieren en spleten aan deuren, ramen, muren en daken voor de ventilatie. Omdat de woningen steeds beter geïsoleerd zijn, moet men de ventilatie zelf gaan regelen.

Ventilatie is op zich vrij eenvoudig. We vervangen vervuilde, gebruikte binnenlucht door verse, schone buitenlucht. Even een raam open zetten, heeft slechts een kort effect. Op het moment dat u het raam sluit, is de frisse lucht alweer verdwenen. Het is dus belangrijk om 24 uur per dag te ventileren. Sinds 2006 is het ook verplicht om bij nieuwbouw of een grondige renovatie een ventilatiesysteem te voorzien.

Ventilatie in huis.

Belangrijker dan ooit!

Wie kiest voor ventilatie, heeft de keuze uit een systeem C of systeem D. Bij een ventilatiesysteem C of C+ wordt verse lucht naar binnen gezogen via roosters in ramen of muren. De gebruikte binnenlucht wordt mechanisch afgevoerd. De toevoer van verse lucht via roosters gebeurt in de droge ruimtes, de afvoer in de vochtige ruimtes. Bij een ventilatiesysteem D of balansventilatie gebeurt de aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van gebruikte binnenlucht volledig mechanisch door het systeem. Een systeem D voert dus op volledig mechanische wijze de gebruikte binnenlucht af en zuigt volledig mechanisch verse buitenlucht aan. De ventilatiesystemen D geven de warmte van deze afgezogen binnenlucht af aan de aangezogen buitenlucht, zo is het verlies van warmte tot een minimum beperkt. De ventilatiesystemen kunnen optioneel voorzien worden van diverse filters, die onder meer pollen en stof uit de binnenkomende lucht filteren.

Ons bedrijf is gespecialiseerd in het plaatsen van systemen C en D. Zoals alle elektronische en bewegende producten moet ook het ventilatiesysteem regelmatig door een vakman nagekeken en gereinigd worden. Natuurlijk doen wij dit voor u.

Als u ook een gezonde woning wil, aarzel niet en neem contact met ons op zodat we samen met u bekijken welk systeem het beste bij uw noden en uw woning aansluit.