Efficiënte en Duurzame Comfortoplossing

De toekomst van duurzaamheid: Warmtepompen voor een milieuvriendelijk huis

Een warmtepomp is echt een slimme keuze! Je verwarmt (en koelt) je woning op een uiterst duurzame manier, het hele jaar door – en ook voor je sanitair warm water wordt gezorgd.

Omdat een warmtepomp vooral natuurlijke (gratis) energiebronnen gebruikt, daalt je energiefactuur enorm. De waarde van je woning stijgt dan weer, omdat ook de volgende eigenaar er nog heel lang de voordelen van plukt.

Kortom, met een warmtepomp doe je een investering die zichzelf terugverdient.

Economisch & ecologisch

Warmtepompen

Ontdek de efficiëntie en veelzijdigheid van warmtepompen voor zowel hoge als lage temperaturen. Hoge temperatuur warmtepompen zijn ideaal voor verwarmingssystemen die hogere temperaturen vereisen, zoals traditionele radiatoren.

Ze halen warmte uit de buitenlucht of de grond en verhogen deze naar het gewenste niveau, waardoor je comfortabel kunt genieten van een warme en gezellige omgeving, zelfs tijdens koude winters. Voor lage temperatuur toepassingen, zoals vloer- of wandverwarmingssystemen, zijn lage temperatuur warmtepompen perfect geschikt. Ze werken efficiënt bij lagere temperaturen, waardoor je energie bespaart en een comfortabele en gelijkmatige verwarming in je huis creëert.

Onze ervaren experts helpen je bij het kiezen van de juiste warmtepomp op basis van je specifieke behoeften en de kenmerken van je huis.

  De ideale combinatie

  Hybride Warmtepomp

  Ontdek de Daikin Altherma hybride warmtepomp en geniet van een efficiënte en comfortabele verwarming. Met een rendementswinst tot wel 35% ten opzichte van traditionele condensatieketels zorgt dit systeem voor optimale energiebesparing. De gascondensatietechnologie zorgt voor een efficiëntere opwarming van sanitair warm water, met een rendement tot 10-15% hoger dan bij een traditionele ketel.

  De warmtepomp werkt met de beste beschikbare technologie, waardoor een prestatiecoëfficiënt (COP) van 5,04 wordt behaald. De gasketel en warmtepomp kunnen samenwerken voor een optimaal rendement.De warmtepomp is ideaal voor renovaties, eenvoudig te monteren en vereist geen vervanging van bestaande radiatoren. Bovendien houdt het rekening met schommelingen in gas- en elektriciteitsprijzen.

   Kostenefficiënte Verandering

   Gascondensatieketel

   Kies voor een rendabele en bewezen technologie met een condensatieketel. Met een beperkte investering biedt een condensatieketel een efficiënte en kosteneffectieve oplossing.De overstap naar een nieuwe condensatieketel kan tot wel 25% besparing opleveren, afhankelijk van het gebruik en de temperaturen. Bovendien is het belangrijk om snel te investeren in milieuvriendelijkere oplossingen vanwege de klimaatverandering.

   In Vlaanderen is het plaatsen van nieuwe stookolieketels al verboden als er aardgas beschikbaar is en vanaf 2026 zal gasverwarming ook niet meer toegestaan zijn bij nieuwbouw.Verwarmen op gas is ook geschikt voor woningen met minder optimale isolatie, omdat het systeem hogere temperaturen gebruikt. Dit bespaart kosten voor extra isolatie.Verwarmen op gas blijft dus een volwaardige en toegankelijke keuze, zowel nu als in de komende jaren, zelfs na 2026. Beperk je investering en geniet van efficiënte verwarming met een condensatieketel.

    Neem contact op, wij reageren binnen de 48 uur